Cikkek

Átlátszó érintőképernyő a Microsofttól

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-08 17:10:04

Az egyre kisebb eszközök mellett azon is el kell gondolkodni, hogy hol van az a pont, amikor már apró mérete miatt nehéz kezelni valamit.

Az érintőképernyők rengetek előnyét tapasztalhatták már a felhasználók, így a könnyű kezelhetőséget és a testreszabhatóságot is. Mégis, az érintésérzékeny panelek sokszor túl kicsinek tűnnek, amikor kezünkbe vesszük azokat. A Microsoft és a német Hasso Plattner Intézet közös fejlesztése ezt a probléma oldhatja meg: a pszeudo-transzparenciára épülő fejlesztéssel a méret nem feltétlenül okoz problémát a kezelhetőségben, ha az érintőképernyő hátoldaláról is hatással lehetünk a kijelzőre.

A Nanotouch nevű projektet a Bostonban a Computer Human Interface (CHI) konferencián mutatták be. Az új megoldással meghatározhatjuk, hogy a készülék melyik oldalát használjuk elsődlegesen; már-már úgy tűnhet, átlátszó képernyővel van dolgunk. Ha egy dokumentumot nyitunk meg rajta, látszódik hátulról az ujjunk vége, ezáltal pontosabb érintésekkel tudunk operálni.


Az új technológia egyelőre interaktív távirányítókban jelenhet meg, de a következő lépésben egy-két éven belül pénzérme nagyságú hanglejátszók is készülhetnek, majd egy újabb év elteltével interaktív játékoknál fedezhetjük fel...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek