Cikkek

A Pentagon a közösségi hálózatok használatát vizsgálja

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-08-05 13:10:05

A Pentagon felülvizsgálja álláspontját a közösségi hálózatokkal kapcsolatban. Az amerikai tengerészgyalogság már meg is tiltotta tagjainak, hogy használják a Facebookot, a MySpace-t vagy például a Twittert.

ugusztus 3-án az amerikai tengerészgyalogság (US Marine Corps) megtiltotta alkalmazottainak, hogy belső hálózatról használják az olyan közösségi hálózatokat, mint a Facebook, a MySpace és a Twitter. A parancs nem tiltja ezen hálózatok használatát munkaidőn kívül, otthoni számítógépekről. Az indoklás szerint a közösségi hálózatok "kifejezetten magas biztonsági kockázatot" jelentenek a hadsereg számára.

A CNN értesülései szerint az amerikai hatóságok most már a Pentagon egészére kiterjedően vizsgálják, hogy szükséges-e módosítani a működési szabályzatot a közösségi hálózatok terjedése miatt. A tervek szerint a jelentést szeptember végéig zárják le.

Idén februárban Peter Hoekstra szenátor, az amerikai képviselőház nemzetbiztonsági bizottságának tagja önkéntelenül is rámutatott a szóban forgó kockázatokra. Hoekstra titkos, be nem jelentett megbizatás miatt utazott Irakba....

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek