Cikkek

Már 1,9 milliárd dollárt ér a Data Domain

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-04 13:10:05

A korábban 1,5 milliárdot kínáló NetApp visszaemelt az EMC 1,8 milliárdos ajánlatára az adat-deduplikációs megoldásokkal foglalkozó Data Domain megszerzéséért. A DD igazgatótanácsa a hírek szerint kitart a NetApp mellett, az EMC a részvényesekben bízik.

A NetApp május 20-án jelentette be, hogy 1,5 milliárd dolláros (részvényenként 25 dolláros) áron felvásárolná a Data Domaint. Az elemzők egyetértettek benne, hogy a vállalati tárolási megoldásairól ismert NetApp portfoliója a Data Domain adat-deduplikációs technológiájával kiegészülve jelentősen megerősödne, ami megadhatná a szükséges lökést a pénzpiaci válság közepette is messze a várakozások fölött teljesítő cégnek. A NetApp nemrég közzé tett negyedik negyedéves eredményei szerint a vállalat 75,1 millió dolláros nyereséget könyvelhetett el, ami 16 százalékos csökkenést jelent az előző év megfelelő időszakához képest, de a részvényenkénti 31 centes eredmény még így is jóval az elemzők által várt 23 cent fölött van.

A felveásárlást a legtöbb hírforrás tényként közölte, de a tárolóeszközök piacát vezető EMC hétfőn 1,8 milliárd dolláros, vagyis részvényenként 30 dolláros ellenajánlattal állt elő. (A Data Domain részvényei a néhány hónapja 10, a múlt héten pedig 25 dollár körül álltak, hétfő óta viszont már jóval 32 dollár fölött kereskedtek velük.) Bár az első reakciók túlzottnak tartották az EMC által felkínált összeget, a vállalat elnök-vezérigazgatója, Joe Tucci másként vélekedik...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek