Cikkek

XP NTBackup telepítés Vistára

kategória: Telepítés — forrás: lacy — dátum: 2008-07-31 — értékelés: 5.00Nyomtató

A Windows Vistába épített biztonsági mentés funkciókkal nem lehetünk igazán megelégedve. A fájlmentésnél nem adhatunk meg fájlokat / mappákat, csupán teljes partíciók kijelölésére van lehetőségünk. Ráadásul ezen meghajtók tartalmát sem egy az egyben, hanem a fájlok típusa alapján menti le a gép. Bővebben a fájlok mentéséről itt olvashatsz.

Az XP-be épített NTBackup segédeszközzel még ki tudtunk jelölni fájlokat, mappákat és biztosak lehettünk benne, hogy ténylegesen minden fájlt biztonságba helyez a gép ezeken belül. Hivatalos eljárás nincs arra, hogy az NTBackupot mentésre használjuk Vista alatt, csupán a visszaállítást támogatja a Microsoft. Egy kis trükkel viszont működésre tudjuk bírni.

 1. Alkalmazzuk ezen cikk első három pontjában leírtakat!
 2. Másoljuk ki egy XP Professional rendszer Windows \ system32 mappájából az alábbi fájlokat:
  Ntbackup.exe
  Ntmsapi.dll
  Vssapi.dll

  Az NTBackup XP Home alatt nincs alapból telepítve, ehhez a telepítő CD VALUEADD \ MSFT \ NTBACKUP mappájából kell a Ntbackup.msi fájl feltelepíteni.
 3. Hozzunk létre a Vista Program Files mappájában egy ntbackup nevű mappát és másoljuk bele a három fájlt.
 4. Indítsuk el az ntbackup.exe fájlt. Igény szerint parancsikont is készíthetünk hozzá! Lám lám, ismét ki lehet jelölni fájlokat/mappákat Vista alatt mentésre!