Cikkek

Hálózati meghajtó csatlakoztatása

kategória: Hálózat — forrás: lacy — dátum: 2007-06-18 — értékelés: 4.50Nyomtató

A hálózati meghajtó csatlakoztatása azt jelenti, hogy a hálózaton lévő egyik számítógép megosztott mappáját úgy érhetjük el, mintha egy saját meghajtónk lenne a sajátgépben. Lássuk, hogyan is érhetjük ezt le.
  1. Menjünk be a Start / Számítógép -be.
  2. Ha teljes képernyőre állítjuk az ablakot, fent a zöld sávban megjelenik a Hálózati meghajtó csatlakoztatása. Ha van menüsorunk, akkor az Eszközök alól is elérhetjük.  3. Kattintsunk az egyikre. Most ki kell választanunk egy betűjelet és be kell írnunk egy elérési útvonalat, amely \\számítógépnév\megosztási_név formátumú. Ha nem tudjuk pontosan az elérési útvonalat, használhatjuk a Tallózás gombot.  4. Ha szükséges a megosztott mappához felhasználónév-jelszó, akkor azt a Csatlakozás más felhasználónévvel link alatt állíthatjuk be.
  5. Íme, a számítógépben (régen Sajátgép volt) megjelenik a hálózati mappa:


A lecsatlakoztatáshoz jobb egérgombbal kattintsunk a megosztáson és Kapcsolat bontása. Ha letartjuk az Alt gombot, akkor elvileg mejelenik az eszköztár és ott eszközök alatt találunk egy kényelmesebb lecsatlakoztatási módot, már ha több hálózati meghajtót szeretnénk lecsatlakoztatni rövid időn belül.