Cikkek

Windows 7 magyar háttérkép kerestetik

kategória: Információk — forrás: PC World — dátum: 2009-05-30 — értékelés: 3.40Nyomtató

Nyílt fotópályázaton keresi a Microsoft a Windows 7 leendő magyar háttérképeit.

Fotópályázaton szeretné eldönteni a Microsoft, hogy milyen képek szerepeljenek a Windows 7 ország specifikus háttérképei között. A szoftvercég tervei szerint ugyanis az operációs rendszer megjelenése után majd minden országban - köztük Magyarországon is - a felhasználók egy külön csomagba letölthetik majd azon képeket, amelyeket leginkább magukénak éreznek.

A pályázatot két kategóriában hirdették meg: felnőtt és ifjúsági kategóriában. A cél olyan fekvő, 1920 képpont széles és 1200 képpont magas, 96 dpi felbontású képek elkészítése, amely hazánk egyik legérdekesebb, legjellegzetesebb táját, épületét ábrázolják. A pályamunkák beérkezési határideje 2009. július 31.

A pályázókat kategóriánként külön díjazzák. Az első helyezett mindkét kategóriában egy-egy notebookot, egy magyar nyelvű Windows 7 operációs rendszert, valamint egy Expression Media fotókatalogizáló programot vihet haza.

A második helyezett egy Xbox360 játékkonzolt, egy magyar nyelvű Windows 7 operációs rendszert, és egy Expression Media fotókatalogizáló programot nyerhet. Valamint a további tíz legjobb kép beküldőjét a Microsoft ajándékcsomaggal jutalmazza.

Az első öt legjobb fotó készítője ezen kívül meghívást nyer az őszi, budapesti Windows 7 bemutató rendezvényre, ahol alkotásaik nyomtatásban is kiállításra kerülnek.

A pályázatról további információk a fotópályázat web-oldalán olvashatók.

A cikk publikálásáért köszönet a PC World-nek!