Cikkek

Hová tűnt a Biztonság fül az XP-ben?

kategória: Biztonság — forrás: lacy — dátum: 2008-08-05 — értékelés: 3.00Nyomtató

A Windows 2000 operációs rendszert használó rendszergazdák már megszokhatták azt, amikor egy meghajtó, mappa vagy fájl tulajdonságai ablakban ott van a Biztonság fül. A Biztonság fülben lehet beállítani a felhasználók hozzáférését az adott meghajtóhoz, mappához vagy fájlhoz. A Windows XP-ben ez a fül el van rejtve. Szerencsére nincs sok teendőnk ahhoz, hogy a Biztonság (Security) fül megjelenjen.

Ahhoz, hogy a fül megjelenjen a Tulajdonságok (Properties) ablakban, a Vezérlőpultban (Control Panel) kattintsunk a Mappa beállításai (Folder Options) ikonra. A Mappa beállításai (Folder Options) ablakban kattintsunk a Nézet (View) fülre, majd a Speciális beállításoknál (Advanced Settings) keressük meg az Egyszerű fájlmegosztás használata (ajánlott) (Use simple file sharing (Recommended) jelölőnégyzetet és vegyük le róla a pipát. Végül kattintsunk az OK gombra.

Most, ha megnézzük valaminek a Tulajdonságait, akkor a Biztonság fül is ott lesz. A Mappa beállításokat az Intéző (Explorer) Eszközök (Tools), Mappa beállításai (Folder Options) menüből is elérhetjük.