Cikkek

Yod'm 3D - A virtuális asztalkezelő

kategória: Dizájn — forrás: lacy — dátum: 2007-04-13 — értékelés: 3.61Nyomtató

Azt hiszem ez az Aero megindította mindenkiben a fantáziát, íme egy hihetetlen hasznos és látványos virtuális ablakkezelő szoftver, a Yod'm 3D. Lényege, hogy a meglévő asztalunk mellé létrehoz még hármat virtuálisan, és ezek között billentyűzet parancsok segítségével váltogathatunk. Ha az egyik asztalon egy MSN beszélgetésünk van, de átléptünk egy másik asztalra és eközben kapunk üzenetet a Yod'm buborékablakban tájékoztat minket a üzenet érkezéséről. Lássuk, hogy is néz ki a Yod'm.:

 


A kép magáért beszél, két desktop

Telepítés nélkül futtatható, támogatja a magyar nyelvet és el tud indulni minden Windows indításkor. Ezenkívül még Windows XP alatt is fut! Az első futtatáskor beállíthatjuk, hogy mely gomb lenyomásával tudjuk majd kezelni. Shift, Ctrl, Alt, Windows gombok közül alapértelmezettként Shift és Ctrl van bepipálva. Ez azt jelenti, hogy Ctrl + Shift gombokat kell lenyomnunk a vezérléshez. Ilyenkor az asztalunk egy picit kisebb lesz és várja az utasításokat. Érdemes ezen a kombináción hagyni. Ha csak Ctrl -ra állítjuk, minden Ctrl + A, C, V billentyűzetkombiánciónál el fog indulni az "asztalkezés". Szóval tartsuk le az indítógombokat (pl. Ctrl + Shift) és tartsuk. Ha most megnyomjuk a...
  • jobbra gombot (nyilaknál), elfordul a kocka jobbra.
  • bal gombot (nyilaknál), elfordul a kocka balra.
  • fel gombot (nyilaknál), kisebb lesz a kocka.
  • le gombot (nyilaknál), visszanagyítja a kockát és annak felületét.

Természetesen a kockát egérrel is tudjuk irányítani. Nyomjuk le a indító gombokat, majd egérrel mozgassuk balra jobbra a kockát. A görgővel akár kisebb kockát is faraghatunk belőle, mint amit billentyűzetkombinációval el tudunk érni. Csodás!