Cikkek

Windows Vista SP1 - Hivatalos specifikációk

kategória: Egyéb — forrás: PC World — dátum: 2007-09-10 — értékelés: 4.50Nyomtató

Nick White, a Microsoft egyik termékmenedzsere elérhetővé tette blogján a Windows Vista első szervízcsomagjának hivatalos adatait.

Egy hónap sötétben tapogatózás és találgatás után végre első kézből, Redmondból is kaphatunk információkat a hamarosan érkező SP1-ről. White elmondása szerint szorosabbra fűzték az együttműködést a szoftverek és hardverek gyártóival a jobb kompatibilitás érdekében. Kihangsúlyozta továbbá, hogy a javítócsomag elsődleges célja nem új funkciók bemutatása lesz, hanem a jelenlegiek működésének megbízhatóbbá tétele, és a komplett rendszer stabilitásának növelése. Bár pontos lista még nem ismert, az úgynevezett "White Paper", azaz tervezet megtekinthető angolul ezen a címen.

A Microsoft szeptember első felében lép a fejlesztés következő fázisába az új, de még mindig bétaverziós SP1 kiadásával - nyílt tesztről azonban egyelőre szó sincs. A végleges verzió várható megjelenése továbbra is 2008 első negyedéve. A komplett javítócsomag mérete körülbelül 1 gigabájt lesz, és telepítéséhez x86 rendszereken 7, x86-64 rendszereken pedig 12 gigabájt szabad lemezterületre lesz szükség.

A cikk publikálásáért köszönet a PC World-nek!