Cikkek

SP1 integrálás a Windows Vista telepítőbe (vLite)

kategória: Telepítés — forrás: lacy — dátum: 2008-05-10 — értékelés: 4.69Nyomtató

Az SP1 javítócsomagot beleintegrálhatjuk a Windows Vista DVD-jébe, így telepítés után nem kell még a javítócsomag felpakolásával is bajlódni. Ezt a feladatot legegyszerűbben egy vLite nevű szoftverrel tehetjük meg. Kövessük az alábbi utasításokat...

  1. Hozzunk létre egy mappát és másoljuk bele a Vista telepítő DVD teljes tartalmát!
  2. Töltsük le a vLite-ot (link), telepítsük fel, indítsuk el.
  3. A Start résznél mutassuk meg a mappát ahova a telepítőt másoltuk, majd jelöljük ki a használni kívánt Vista változtatot. Tovább!
  4. Tasks résznél jelöljük be: Service Pack Slipstream & Bootable ISO. (Javítócsomag integrálás + bootolható ISO készítése)

  5. Ki kell jelölnünk az SP1 javítócsomagot! (ha meg nem töltöttük volna le, itt megtehetjük) Elkezdődik az integrálás, várjunk türelemmel/menjünk el labdázni (60-90 perc!). Ha lehet, kapcsoljuk ki a víruskeresőnket, mert csak lassítani fogja a munkát a millió sok fájlművelet alatt. Amint kiírta, hogy Finished, katt a tovább gombra...
  6. A következő ablakban kiválaszthatjuk, hogy az elkészült új telepítőt ISO fájlba kívánjuk menteni (create image), vagy közvetlen kiírjuk DVD-re a vLite-al (direct burn). Én utóbbit javaslom, tegyünk be egy üres dvd-t és katt a Burn gombra! Ha teljesen biztosak akarunk lenni a dolgunkban, akkor hagyjunk a Verify előtt egy pipát, ez kiírás után ellenőrizni fogja a DVD-n lévő adatokat.
  7. Ha megjelenik a Verifying successful felirat, kivehetjük a DVD-t a meghajtóból, mert elkészült a mű!