Cikkek

Nem kap IP címet routertől/DHCPtől a Vista

kategória: Hálózat — forrás: lacy — dátum: 2007-11-21 — értékelés: 4.44Nyomtató

Ha a Windows Vista nem kap IP címet egy routertől, vagy nem Microsoftos DHCP kiszolgálótól és kizárható a DHCP szolgáltatás rossz konfigurálásának lehetősége, akkor a probléma valószínűleg az, hogy a router/DHCP nem tudja feldolgozni a DHCP felderítő/felderítési csomagokat. A Vista és XP SP2 rendszerek között ugyanis egy tervezési különbség van. XP esetében a BROADCAST nevű jelzés(flag) a DHCP felderítési csomagokban KIKAPCSOLT állapotban van, míg Vista esetében BEKAPCSOLT állapotban van. A probléma legtöbbször régi vagy nem frissített firmware verzióval rendelkező routernél fordul elő, melyek nem támogatják a BROADCAST flaget.

A regisztrációs adatbázisban végzett kicsiny módosításokkal azonban kikapcsolhatjuk a BROADCAST flaget, így elkerülhető a router/DHCP frissítése. Buherálásra fel!

  1. Start menü keresőjébe írjuk be és futtassuk: regedit
  2. Navigáljunk ide:
    HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Services \ Tcpip \ Parameters \ Interfaces \ {GUID}
    Abba a {GUID} alkulcsba kell lépnünk, amely azért a hálózati csatolóért felelős, amellyel a hálózathoz kapcsolódunk.
  3. Jobb egérgombbal hozzunk létre egy duplaszó bejegyzést: DhcpConnDisableBcastFlagToggle , értéke legyen: 1
  4. Bizonyára találni fogunk a kulcson belül egy DhcpConnForceBroadcastFlag nevű bejegyzést is, ennek értékét 1-ről 0-ra módosítsuk!
  5. Indítsuk újra a számítógépet!

Ha továbbra sem kapunk IP címet, elképzelhető, hogy rossz GUID kulcsban hoztuk létre a bejegyzéseket, vagy a problémát nem a BROADCAST flag bekapcsolt állapota okozta!