Cikkek

Windows Media Center - Műsorújság (EPG)

kategória: Multimédia — forrás: bzoley — dátum: 2007-06-11 — értékelés: 4.38Nyomtató

Valószínûleg már többen összefutottak a Media Center Mûsorújság lehetõségével, ha máshol nem is, legalább a csatornák keresésekor. Viszont hiába jelölték be lelkesen a mûsorújság használatát, a szolgáltatás nálunk nem elérhetõ, így a mûsorújság letöltése is elmaradt. Ezen most változtatunk.

    Elsõként végre kell hajtani egy apróbb módosítást a registry-ben, hogy a Media Center ne a Microsoftnál próbálkozzon, hanem a Leadtek Helpsite oldalról töltse le a mûsorújságot. Ehhez töltsük le az EPG.zip fájlt, majd telepítsük belőle a hotfixet (csomag tartalmazza), plusz a csomagban lévõ registry bejegyzéseket is hozzá kell adni az adatbázishoz, ellenkezõ esetben a mûsorújság linkje minden alkalommal visszaáll az eredeti címre. A zip fájlon belül van olvass_el.txt fájl!

    Ha megvagyunk a szükséges módosításokkal, indítsuk el a Media Centert, majd navigáljunk el beállítások - tv - műsorújság pontra, és válasszuk a Listák hozzáadása csatornákhoz menüpontot. Ha nincs ilyen menüpont, akkor lehet, hogy az egész tévéjel beállítós, csatornakeresős procedúrát végig kell csinálni, kipipálva a műsorújság használatát, vagy beállítani a Műsorújságlisták beállításával. Ha erre szükség van, akkor nyomkodjuk végig a megfelelő gombokat, és amikor ahhoz a kérdéshez érünk, hogy akarjuk-e használni a műsorújságot, válasszuk az igent.Ezután nyomkodjuk szorgalmasan a Tovább gombot, amíg az irányítószámhoz nem érünk. Én az országbeállítánál Németországot választottam, ehhez 00000-t kell írni, Magyarországhoz elég a 0000 is.Letöltési módnál a manuális letöltést választottam, mert szeretem én irányítani a dolgokat. Késõbb a Legfrissebb mûsorújságlisták letöltését kell választani.Néhány gombnyomás után a Media Center elkezdi keresni a mûsorszolgáltatókat, és ha minden jól ment, akkor talál is egyet.A tovább gombra kattintva megkezdõdik a mûsorújság letöltése. A net sebességétõl függõen 10-100 másodperc szükséges a letöltéshez.Miután végzett, következik a csatornakeresés, és a további lépések.Ha túl vagyunk ezen a kis kitérõn, jöhet a csatornák párosítása. Navigáljunk a Listák hozzáadása menüponthoz.Ha frissen kerestük meg a csatornákat, akkor még egyiknek sincs neve, így a néha az adást is lesni kell a sarokban. Válassunk ki egy csatornát, és "pörgessük ki" a lenti listából a hozzá tartozó mûsorújságot, és menjünk vissza a csatornalistára.Majd csináljuk végig a procedúrát a többi csatornával is.Ha végeztünk a hozzárendelésekkel, folytathatjuk a tévézést, és kezdhetünk ismerkedni a lehetõségekkel.Jobbgombra a helyi menübõl több funkció is elérhetõ.A mûsorújság a Media Center fõmenüjébõl indítható.A cikk publikálásáért köszönet Leadtek Helpsite-nak!