Cikkek

Mentett keresések Vista alatt

kategória: Rendszer — forrás: PC World — dátum: 2008-07-05 — értékelés: 5.00Nyomtató

A korábbi Windows-kiadásokban nem helyeztek olyan nagy hangsúlyt a keresésre, mint a Vistában.

Az indexelt kereső segítségével már bármit megtalálhatunk, mert nemcsak állománynevekre, de tulajdonságokra, azonosítókra is és akár a fájlban tárolt adatokra is szűrhetünk.

Egyes esetekben előfordulhat, hogy ugyanazon feltételek alapján szeretnénk rákeresni egyes fájlokra – mondjuk az összes olyan Word-állományra, amelyet egy megadott felhasználó készített, behatárolt időben. Ilyenkor jól jön, ha el tudjuk menteni a szűrési feltételeket.

Ha a Windows Intéző vagy a Start menü Keresés ablakának jobb felső sarkába beírjuk a keresendő kulcsszót, a Windows máris megjeleníti a találatokat. A feltétel mentését az eszköztáron megjelenő Keresés mentése gomb segítségével tudjuk tárolni. Adjunk egy egyedi nevet, és az máris felkerült az alapértelmezett szűrők közé. A Keresés ablakban természetesen Speciális feltételek alapján is szűkíthetjük a találatokat. Ha később szükségünk lenne erre a keresési feltételre, megtalálhatjuk a profilnevünk alatt lévő Keresések mappában vagy az Intéző bal felső sarkában lévő Kedvenc hivatkozások között. Elég egy kattintás, és máris láthatjuk a feltételeknek megfelelő állományokat.

A cikk publikálásáért köszönet a PC World-nek!