Cikkek

Megérkezett a Windows Vista SP1

kategória: Telepítés — forrás: PC World / lacy — dátum: 2008-03-18 — értékelés: 5.00Nyomtató

A Vista SP1 késett, méghozzá annyit, amennyit a legutóbbi pletyka jósolt: a hírek igaznak bizonyultak, ugyanis a Microsoft ma délután a koraesti órákban kiadta a legújabb operációs rendszeréhez készült javítócsomagot; így weboldaláról már szabadon letölthető a Vistához készült Service Pack 1.

A Service Pack 1-be nem csak a korábban megjelent hibajavítások kerültek bele, de tartalmaz olyan frissítéseket is, amelyek az operációs rendszer megbízhatóságán, teljesítményén javítanak. Szintén javították a kompatibilitási hibákat, és a hardveres támogatás is bővült.

Az SP1-nek hála az IT-adminisztrátoroknak könnyebb dolga lesz a rendszer kiépítését és kezelését illetően. A szervizcsomag egyelőre csak olyan rendszereken telepíthető, amelyek az angol, francia, német, japán, vagy spanyol nyelvek valamelyikét használják, ám néhány héten belül megérkezik a 36 nyelvre - magyarra is - szánt teljes csomag.

Megjegyzések a telepítéshez

  • Telepíthető Windows Update-ról (~65MB), illetve a Microsoft Letöltőközpontjából.
  • A 32 bites verzió telepítéséhez ~7GB, a 64biteshez ~12GB szabad terület ajánlott.
  • A javítócsomag nem telepíthető olyan gépre, amelyen az SP1 egy előző változata található! Ehhez előbb távolítsuk el a régi verziót és telepítsük fel az újat.
  • Ha egy aktiválatlan Windows Vistára telepítjük a javítócsomagot, nem fogjuk tudni eltávolítani azt! Csak aktivált rendszerről lehet eltávolítani az SP1-et. Mindegy viszont, hogy SP1 előtt vagy után aktiválunk.
  • Az SP1 telepítésével eltávolításra került a GPMC (Csoportházirend szerkesztő / gpmc.msc), melyet egy később megjelenő frissített változat fog helyettesíteni! Addig is legyen környezetünkben egy másik Vista vagy kapcsolódjunk rá egy távoli gépre amelyen nincs még SP1, hogy futtathassuk a GPMC-t.

Letöltés

A cikk egyes részeit a PC World írta, köszönet érte!