Cikkek

Háttérkép beállítása mappákhoz

kategória: Intéző — forrás: lacy — dátum: 2008-05-24 — értékelés: 3.83Nyomtató

A Windows Vista számos grafikai lehetőséget ad kezünkbe, melyel szebbé varázsolhatjuk rendszerünk felületét. Arra viszont nincs opció, hogy az Aero témánál háttérképet állítsunk be egy-egy mappához, így ezt a hiányosságot egy külső segédeszközzel kell pótolnunk.

Az Ave's Vista Folder Background nevű eszközzel telepítés után egy új fül jelenik meg a mappa tulajdonságainál, ahogy azt a fenti képen is láthatjuk. Ennek segítségével állíthatunk be háttérképet a könyvtárakhoz (és akár azok alkönyvtáraihoz). Telepítéshez töltsük le a zip fájlt és tömörítsük ki egy mappába! Ez utóbbi nagyon fontos, mert nem elég megnyitni a zipet és elindítani az installert! Előbb tehát kitömörítjük, utána pedig az installer.bat fájllal feltelepítjük a gépre. Az eltávolító eszköz is mellékelve van! A szoftver megköveteli a Visual Studio 2005 SP1 Runtime fájlok meglétét a rendszeren, így ezzel kezdjük a telepítgetést. A szoftvernek 32- és 64bites verziója is van.

Figyelem! Ha nem rendszergazdai jogosúltsággal futtatjuk a szoftver telepítőjét, egy RegSvr32 által dobott hibaüzenetet fogunk kapni. (0x80070005) Segítség itt.