Cikkek

Időjárás gadget az oldalsávon

kategória: Interfész — forrás: lacy — dátum: 2007-11-12 — értékelés: 4.00Nyomtató

Mindannyiunkkal előfordult már, hogy iskolába/munkába menet előtt egyszerűen nem tudtuk mit vegyünk fel, milyen idő van kint. Nade kinézni az ablakon 2007ben? Áááhhh...  Helyette rugjuk be szépen a gépet, majd egy Vista gadget elárulja nekünk milyen az idő, max nem lesz igaza.

Gadgetek

 • Időjárás gadget (alapértelmezett)
  A szolgáltatás nem elérhető el hibaüzenet miatt ezt nem tudjuk használni, működésre bíráshoz át kellene állítani a területi és nyelvi beállításokat amit pedig nem lenne szerencsés módosítgatni.

 • WeatherBug gadget
  Nagyon ügyes kis találmány, részletes, sokan használják. Személyes véleményem szerint azonban praktikus volt a névválasztása, mert bár megtalálja Szegedet, folyamatosan az Aradi időjárást írta ki. Másnak attól még működhet, egy próbát megér!
 • AccuWeather.com® Forecast Gadget 1
  Egyáltalán nem nevezhető részletesnek, de legalább megtalálta Szegedet és el is hiszem neki a kiírt hőmérsékletet. A jelenlegi, a legmagasabb és a legalacsony hőmérsékletet mutatja grafikonnal. (A kép a fejlesztő honlapjáról származik..) A fotón látható i gombbal kell beállítani a települést.

Telepítés

 1. Az oldalsávon kattintsunk jobb egérgombbal, Minialkalmazások hozzáadása...
 2. Itt találjuk az alapértelmezett verziót, ha azonban a másik kettő érdekel minket katt a További minialkalmazások online linkre.
 3. Miután egyetlen gadget se jön be, az URL végéről a hu-hu -t írjuk át en-us -ra, így bejönnek az angol találatok.
  ( http://vista.gallery.microsoft.com/vista/SideBar.aspx?a=&mkt=en-us )
 4. Itt böngészve megtaláljuk a két általam említett gadget legfrissebb verzióját, ha azonban nem szeretnénk sokat vesződni a keresgéléssel, töltsük le őket innen: