Cikkek

Helyreállítási lemez a nehezebb napokra

kategória: Telepítés — forrás: lacy — dátum: 2008-02-09 — értékelés: 4.70Nyomtató

Ha vásároltál a közelmúltban összeállított PC-t vagy laptopot, amely egy neves gyártótól származik (Dell, Acer, HP, Asus, Toshiba... ) nyílván észrevetted, hogy nem kaptál hozzá Vista telepítő cd/dvd-t. Sajnálatos módon nem az üzletben felejtetted, eleve nem jár hozzá.

Ezzel nem csak az újratelepítés lehetőségétől fosztottak meg minket, de elestünk megannyi helyreállító szolgáltatástól. A telepítő birtokában ugyanis javíthatjuk az indítófájlokat, visszaállíthatjuk a rendszert egy korábban létrehozott rendszer-visszaállítási pontra, biztonsági mentéseket tölthetünk vissza fájljainkról/beállításainkról, memória diagnosztikát készíthetünk és elindíthatjuk a parancssort. Mondanom sem kell, lényeges dolgokról van szó.

Szerencsénkre a NeoSmart Technologies letölthetővé tett egy Windows Vista helyreállítási lemezt a honlapján (Windows Vista Recovery Disc), amelyről bootolva mindenki számára elérhetővé válnak a helyreállítási segédeszközök. A letöltött állomány egy iso, amit cd/dvd író szoftverekkel lehet korongra égetni. Neroban például CD/DVD író menüpont, CD-kép felírás...