Cikkek

Gyorsabb hálózat multimédia lejátszásakor (SP1)

kategória: Hálózat — forrás: lacy — dátum: 2008-03-24 — értékelés: 3.50Nyomtató

Egy korábbi cikkemben már volt szó arról, hogy Windows Vista az MMCSS nevű szolgáltatással védi a multimédiás fájlok zökkenőmentes lejátszását. Ekkor azonban radikálisan csökkenti a hálózati sávszélességet is a rendszer, így tovább biztosítva a tökéletes környezetet multimédiás élmények megszerzéséhez.


10%-ra csökkent a hálózati forgalom.

A média fájlok lejátszásakor ugyanis 10 csomag/ezredmásodpercre korlátozódik a hálózati forgalom. SP1 előtt nem volt mód arra, hogy szabályozzuk a Vista ezen tulajdonságát, most viszont a registry szerkesztésével állíthatjuk, hogy hány százalékra kívánjuk csökkenteni a sávszélességet (70% is lehet akár). Gigabittes hálózat esetén kiemelten ajánlott!


Már csak 70%-ra csökkent a hálózati forgalom.

Alapértelmezés szerint a hálózati forgalom 10%-ra csökken, amint beindítunk valamilyen multimédiás tevékenységet a gépen. Ez roppant kevés, egy teszt alapján 1Gbites hálózati kapcsolatnál 70Mbps marad a sávból. Kis buherálással azonban lehetőségünk nyílik 70%ra állítani ezt az értéket, amely 550Mbps.  Jól hangzik, lássuk hogyan!

  1. Start menü keresőjébe írjuk be és futtassuk: regedit
  2. Navigáljunk el ide:
    HKEY_LOCAL_MACHINE / SOFTWARE  / Microsoft / Windows NT / CurrentVersion / Multimedia / SystemProfile
  3. Találunk jobbra egy NetworkThrottlingIndex bejegyzést, dupla katt rá.
  4. Állítsunk be egy értéket neki 1-70 között. Ez azt a százalékot adja meg, amely megmarad a sávszélességből.
  5. Teszteljünk, ha nagy hálózati forgalomnál szakadoznak a multimédiás lejátszások, akkor csökkentsük a bejegyzés értékét!

Kapcsolódó cikkek: