Cikkek

Gyors átcsoportosítás a Vista Intézőben

kategória: Intéző — forrás: PC World — dátum: 2007-04-22 — értékelés: 3.00Nyomtató

A Windows Intézőben sokszor használjuk a Részletek nézetet, hiszen a legtöbb információt ilyenkor kapjuk meg. De ha az aktuális mappában több paraméter alapján szeretnénk kiszűrni fontos dokumentumainkat, felesleges a keresőt igénybe venni.

Kézzel sokkal gyorsabban csoportosíthatjuk az állományokat. Az egyik megoldás az indexelt kereső motorját használja, ugyanis a dokumentumok egy megadott kategória alapján lesznek csoportokba rendezve. Ezt a Windows Intézőn belül a Nézet menü Halmozás pontja alatt találjuk.  Az eredményt mint keresést elmenthetjük későbbi alkalmakra.

Egy másik megoldás gyorsszűrést végez, és több paramétert is képes kezelni egyszerre, ráadásul bármilyen megjelenítési nézetben használható. A jobb oldali állománytallózó ablak tetején kategóriákat láthatunk, ezeket a jobb egérgomb segítségével módosíthatjuk a felbukkanó menü Egyebek pontja alatt. Mindegyik kategória mellett kis nyíl tűnik fel, ha odavisszük a mutatót. Ezekre kattintva egy legördülő menü jelenik meg, az állományok tulajdonságainak összegzésével, valamint a Halmozás opcióval. Ha kiválasztunk egy feltételt, egy pipa jelenik meg a kategória mellett. Tovább is folytathatjuk a szűrést, szűkítve a találati esélyeket. Egy feltétel törléséhez a lenyitható menükben törölni kell a pipát az opciók elől.

A cikket a PC World engedélyével publikálom!