Cikkek

DeskScapes - Kiegészítés DreamScenehez

kategória: Interfész — forrás: lacy — dátum: 2007-10-11 — értékelés: 4.05Nyomtató

A Stardock Corporation által kiadott DeskScapes nevű szoftver lehetővéteszi Windows Vista Ultimate felhasználóknak, hogy dinamikus, animált háttérképeket jelenítsenek meg asztalukon. Az alkalmazás a DreamScene kiegészítése, így csak azon Ultimate tulajdonos használhatják akik már feltették a DreamScenet. A telepítésről egy korábbi cikkben írtam: DreamScene - Amikor életre kel a háttérkép

A DeskScapes egy új, .Dream kiterjesztésű formátumot használ, ami eltér a Windows DreamScene MPEG és WMV videóitól, így támogatja a triggereket, szerzőinformációkat és a dinamikus tartalmak (dynamic content) megjelenítését. (Ezekről hamararosan bővebben is írok egy másik cikkben..)


A legszebb álmok :)

A szoftver ingyenes és a  Stardock szerint - de ezt mindenki döntse el maga - kevesebb a processzorigénye, mint a DreamScenenek. Legnagyobb előnye véleményem szerint az, hogy rengeteg letölthető dream háttérkép létezik, mivel bárki készíthet sajátot a szintén ingyenes DreamMaker nevű alkalmazással és töltheti fel őket a hivatalos oldalra. -  DreamMakerről később még írok!

A telepítés után egy DeskScapes Animated Wallpapers kategória jön létre Az asztal háttérképe részen belül, amit az asztalon jobb egérgombbal kattintva -> Testreszabás opcióval érthetünk el. A letöltött új fájlokat ide is bemásolhatjuk, de ha csinálunk egy saját pl.: X:\Dreams mappát és azon belül duplán kattintunk egy álomra, akkor alkalmazza azt és az elérési útvonala is bekerül a listába, így új útvonalakat adhatunk meg háttérképeknek.