Cikkek

Cégesített Vista

kategória: Interfész — forrás: PC World — dátum: 2008-12-15 — értékelés: 4.71Nyomtató

Már a Windows XP idején elirigyeltük a számítógépgyártó cégektől, hogy a Rendszertulajdonságok panelen megjeleníthették logójukat és némi információt magukról. Természetesen hasonló „reklámlehetőségeket” kínál a Vista is – nézzük, hogyan élhetünk ezekkel!

Az úgynevezett OEMInformation adatokat a rendszerleíró adatbázisban tárolja a Windows, ám ez esetben a szerkesztő helyett érdemes inkább a Jegyzettömbben összerakni a beillesztendő tartalmat, amely így épül fel:

Az adatok nagyjából magukért beszélnek, különösebb magyarázatot talán csak a Logo igényel: egy 120×120 képpontot nem meghaladó, BMP formátumú képet kell készíteni, és elhelyezni valamelyik mappában, majd a teljes elérési utat beírni, ügyelve arra, hogy ahol a valóságban általában csak egy \ (visszafelé dőlő perjel) karaktert írunk, itt mindenhova kettőt kell. A képen az alapértelmezett módon a System32 rendszermappában elhelyezett oeminfo.bmp-re hivatkozunk.

Az elkészült szövegfájlt mentsük el akármilyen néven, a lényeg, hogy a kiterjesztése .REG legyen. Mentés után kattintsunk duplán az ikonján az egér bal gombjával, mire a Windows felajánlja, hogy beilleszti a tartalmát a Registrybe. Az eredményben a jobb egérgombbal kattintva a Számítógép ikonjára, és a Tulajdonságok menüpontot kiválasztva (vagy a [Windows]+[Pause] gombokat megnyomva) tudunk gyönyörködni.

A cikk publikálásáért köszönet a PC World-nek!