Cikkek

Icahn nem ért hozzá

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-07-21 12:46:21

Kevesebb, mint két hét maradt a Yahoo! közgyűléséig. A határidő közeledtével élesedik a különböző érdekcsoportok harca.

Carl Icahnon kívül a Yahoo! többi részvényese eddig nem nyilatkozott a Microsoft ajánlatáról, illetve a keresőcég vezetésének stratégiájáról. Az augusztus elsejére kitűzött közgyűlés közeledtével azonban a Legg Mason befektetési vállalat, mely 4,4 százalékot birtokol a Yahoo!-ban, közölte: támogatja a vállalat menedzsmentjének javaslatát azzal szemben, amit Icahn szorgalmaz.

Bill Miller, a Legg Mason elnöke és befektetésekért felelős igazgatója nyilatkozatában úgy fogalmaztott, hogy több ízben találkoztak a Yahoo! felsővezetésével. A tárgyalások során megbizonyosodtak arról, hogy a keresőcég gondosan járt el a Microsoft-ajánlat kapcsán, és a részvényesek hosszú távú érdekeit tartja szem előtt. Ugyanakkor a Legg Mason azt is szorgalmazza, hogy a Yahoo! és Carl Icahn jusson egyezségre az igazgatótanács összetételéről. A Microsoftnak pedig azt javasolják, hogy ha meg akarja vásárolni a Yahoo!-t, akkor hozza nyilvánossgára az ajánlata részleteit, hogy a részvényesek is megismerhessék és dönthessenek.

Közben a Yahoo! nyilvános kampányt indított: a főoldal alján gombot helyezett el, amely a részvényesekhez szóló oldalra vezet...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek