Cikkek

Webre megy az Office 2010

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-21 21:42:20

A jövő év első felében jelenhet meg a Microsoft irodai szoftvercsomagjának új verziója, amelynek ingyenes változatát webes alkalmazásként érhetik el az internet-felhasználók.

A Microsoft hétfőn bejelentette, hogy az Office 2010 irodai alkalmazáscsomagját webes szolgáltatásként is elérhetik majd a felhasználók. A világ legnagyobb szoftvergyártója a bejelentés alapján végre fel kívánja venni a versenyt ezen a téren is a fő riválisával, a Google-lel, amely három éve kínál internetes irodai szoftverszolgáltatásokat.

A hírre a Microsoft részvényeinek értéke a hétfői nap végére 3,75 százalékkal emelkedett a Nasdaq elektronikus tőzsdei kereskedésében.

Új fejezet a háborúban
A mostani bejelentés újabb fejezetet jelent a a Microsoft és a Google közötti egyre élesedő háborúban: a Google a múlt héten jelentette be, hogy egy ingyenes operációs rendszerrel kívánja felvenni a versenyt a Windowsszal. A Microsoft ezzel szemben a keresőmotorok terén nyitott új frontot június elején a Bing szolgáltatás beindításával. Jefferies & Co elemzője, Katherine Egbert szerint a Microsoft végre elkezdte a cég átalakítását a web-alapú világra - írta a Reuters hírügynökség.

A Microsoft három változatban teszi elérhetővé a webes irodai szolgáltatást: az ingyenes verzió szövegszerkesztőt, táblázatkezelőt, prezentációs szoftvert és egy jegyzetkészítő alkalmazást tartalmaz majd; a szolgáltatást hirdetési bevételekből finanszíroznák.

Emellett egy üzleti változatot is kínálnának majd az Office webes szolgáltatásából, amelynek havidíját később teszik közzé. A prémium szolgáltatási szerződéssel rendelkező ügyfelek pedig választhatnak majd, hogy a telepített program mellett további költség nélkül egy második, webes verziót is futtathatnak majd a saját adatközpontjukból.

A saját piacát kannibalizálja
Az elemzők ugyanakkor arra is felhívják a figyelmet, hogy a Microsoft meglehetősen kockázatos lépésre vállalkozik, az ingyenes webes szolgáltatásával ugyanis a saját, otthoni felhasználók számára jelenleg 150 dollárért elérhető Office csomagja számára hoz létre egy rivális terméket....

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek