Cikkek

Webkonferencia a résztvevők szerkesztésében

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-02-17 12:10:06

Először rendeznek BarCamp konferenciát Magyarországon. A kezdeményezés lényege, hogy a látogatók is részt vesznek a konferencia programjának kialakításában.

A budapesti premieren a vállalkozó kedvű jelentkezők maguk is tarthatnak előadást vagy felvethetnek témákat; a végleges terem és időbeosztásról pedig az dönt, hogy egy-egy előadó mennyi internetes szavazatot kap - áll az eseményről kiadott sajtóközleményben. Az első BarCamp konferenciát négy évvel ezelőtt, a Kaliforniai Palo Altóban rendezték 200 résztvevővel. Azóta több mint 350 városban volt BarCamp rendezvény. Eleinte elsősorban informatikai fókusszal - jellemzően webes applikációk, nyílt forrású technológiák, protokollok, adatformátumok -, majd más témák, például a tömegközlekedés, az egészségügy, a politika, a gazdaság kapcsán is tartottak ilyen eseményt.

A március 3-ra szervezett konferencia kétszeresen is Web2-es: egyrészt a konferencia programjának kialakításában is számítanak a résztvevőkre, másrészt a rendezvény épp a Web2-es jelenség felhasználói, üzleti és a marketing aspektusaira fókuszál. A Web 2.0 Symposium: BarCamp Budapest nevet viselő eseményen ismert bloggerek, újságírók, szerkesztők mellett előad többek között Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. elnök-vezérigazgatója, Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója és az internet jövőjét befolyásoló eszközöket és szolgáltatásokat fürkésző "Next Web Blog" két vezéregyénisége: Boris Veldhuijzen van Zanten befektető és a mindössze 23 éves Ernst-Jan Pfauth főszerkesztő...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek