Cikkek

Vizsgasorokat tessék!

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-18 11:10:02

Microsoft-tartalmakat árusított az informatikai szaktudást igazoló tanúsítványok tesztelésére szakosodott Pass4sure.com.

A döntés a szoftveróriás beadványa alapján született, amelyben az állt, hogy a weblap valódi vizsgakérdéseket árul. A végzésben a bíróság arra kötelezte a honlapot üzemeltető Freetech Services vállalatot, hogy szüntesse be ezen tartalmak árusítását.

A Pass4sure oldala szerint a cég "kiváló minőségű gyakorlókérdéseket és -válaszokat nyújt informatikai vizsgákhoz". Mi több, a vállalkozás mindenkinek visszatéríti a megvásárolt kérdéscsomag árát, amennyiben elsőre nem sikerül átmenni a vizsgán. Azonban a Microsoft munkatársai május folyamán többféle vizsga tesztanyagait letöltötték a Pass4sure oldaláról, s ezek tanulmányozása során arra jutottak, hogy - a cég tényleges feladataival összehasonlítva - a kérdések tökéletesen megegyeznek, illetve nagyon-nagyon hasonlóak.

A Pass4sure egyébként több más informatikai cég, így például a Cisco Systems, az Oracle vagy az IBM tanúsítványához is árul "tesztcsomagot", típustól függően 80 és 125 amerikai dollárért. Ezek a magas képzettséget igazoló tanúsítványok fontos részét képezik az informatikusok szakmai előmenetelének. Aki ilyennel rendelkezik, az többféle, egyben magasabb honoráriummal járó pozícióhoz juthat olyan kollégáihoz képest, akik nem szereztek hasonló bizonyítványt...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek