Cikkek

Áprilisban jön a Windows Vista SP2?

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-12-01 12:10:03

Az a malajziai oldal, amely pontosan megjósolta a 2008-as Windows-megjelenések dátumait, most a Windows Vista SP2-ről ír.

A TechARP.com, egy malajziai weboldal, mely pontosan eltalálta a Windows Vista első szervizcsomagjának RTM (Release to Manufacturing - gyártásra szánt változat) és az XP harmadik szervizcsomagjának megjelenési időpontjait, most a Vista SP2-vel kapcsolatban bocsátkozik jóslatokba. A lap szerint a Vista második szervizcsomagjának végső tesztverzióját (release candidate) 2009 februárjában teszi elérhetővé a Microsoft, majd két hónappal később, áprilisban a végleges SP2 is napvilágot lát.

A Microsoftnak problémái voltak azzal, hogy az RTM kiadási dátumokat szinkronizálja a Windows Update-en való megjelenéssel. Tavaly télen hat hétig tartott, míg a felhasználók többségéhez eljuttatták a Vista SP1-et - és akkor is csak némi perpatvar után, amikor is a Microsoft megtagadta az előfizetőknek a hozzáférést a fizetős fejlesztői szolgáltatásokhoz. Tavasszal egy teljes hetet csúszott az XP SP3 az adatokat tönkretevő bug miatt, mely a cég saját POS szoftverében okozott kompatibilitási problémákat.

A Microsoft egy héttel ezelőtt korlátozott számú tesztelőnek hozzáférhetővé tett egy SP2 verziót, a cég azonban csak annyit hozott nyilvánosságra a megjelenés tervezett dátumáról, hogy "valamikor a jövő év első felében".

A Microsoft elmondása szerint a Vista SP2 tartalmazza majd a Windows Search 4-et, Bluetooth 2.1-es támogatást, gyorsabb rendszerindulást a "sleep" üzemmódból való élesztéskor, ha közben a vezeték nélküli kapcsolat megszakadt, illetve a Blu-ray támogatást...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek