Cikkek

25 ezer elbocsátás a HP-nál

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-17 13:10:03

A Financial Times összeállítása szerint nehéz időknek néz elébe a technológiai ipar az elkövetkező évben.

"Ez az év és a következő kemény lesz. Ez az egyik legrosszabb piaci helyzet, amit eddig láttam" - nyilatkozta a Financial Timesnak az egyik nagy komponensgyártó vállalat vezetője. A londoni lap több nagy komponensgyártó cég - a TDK, a Kyocera, a Murata Manufacturing és a Nichicon - véleménye alapján arról számol be, hogy a felsőkategóriás alkatrészek iránti kereslet jelentősen csökkent.

A gyártók arra számítanak, hogy egyre gyengülnek a mobiltelefon-eladások, valamint az LCD-televíziók és az irodai gépek, mint például a nyomtatók és a fénymásolók értékesítése is. Kitörési esélyt egyedül az autóiparban látnak, ahol a hibrid és a villanymotoros járművek terjedése új lehetősegeket nyújthat. A gyártók prognózisa szerint az eladásaik növekednek vagy legrosszabb esetben szinten maradnak, de a profitjuk csökkenni fog.

Közben a HP bejelentette a májusban 13,9 milliárd dollárért megvásárolt EDS akvizíciójának lezárását. A kibővített vállalat átalakítása három évet vesz igénybe, és ezalatt 24 600 alkalmazott elbocsátását tervezik...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek