Cikkek

Visszaesés a VMware eredményeiben

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-23 10:10:02

A gazdasági válság miatt a cégek kevesebb új szoftvert vásárolnak, és ez meglátszik a virtualizációs megoldásokat szállító cég eredményein is: 20 százalékkal rosszabb eredménnyel zárta a negyedévet.

A második pénzügyi negyedévben az előző év azonos időszakához képest szinten maradt a VMware árbevétele, 456 millió dollár volt, viszont a nettó profitja 52 millióról 33 millióra esett vissza. Az egyik legfontosabb mutató, az új licencek értékesítéséből származó árbevétel 20 százalékot csökkent az egy évvel korábbival szemben, 228 millió dollárra. Két év óta először fordult elő, hogy cég árbevétele nem növekedett. A vállalat a "makrogazdasági környezet kihívásaival" magyarázta az eredményeket.

A jó hír az, hogy a piaci elemzők rosszabbra számítottak, 452 millió árbevételre, illetve részvényenként 0,19 dolláros profitra - ezzel szemben a cég 0,20 dolláros profitot regisztrált. A VMware konkurense, a Citrix Systems valamivel jobban szerepelt: az árbevétele hajszálnyi emelkedéssel 393 millió dollárra nőtt, a profitja viszont 35 millióról 43 millióra ugrott. Az új licencek értékesítése azonban szintén visszaesett, 15 százalékkal.

A VMware a gazdasági helyzett mellett az új termékével, a vSphere májusi bevezetésével is magyarázta a csökkenést, ugyanis a viszonteladók az új termékkel kapcsolatos tréningekkel voltak elfoglalva, és nem a meglévők értékesítésével....

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek