Cikkek

Virtuális és valóságos boltokat nyit a Microsoft

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-02-16 12:10:06

Az App Store mintájára a Microsoft is saját online bolt megnyitását tervezi, ahol okostelefonokra fejlesztett alkalmazásokat lehet majd vásárolni.

A Financial Times értesülései szerint Steve Ballmer vezérigazgató a ma kezdődő Mobile World Congress keretében jelenti be a Microsoft online bolt tervét, valamint azt is, hogy új felhasználói felületet terveznek a Microsoft-alapú mobil eszközökre, beleértve érintőképernyős funkciókat. Az újításokkal a Microsoft láthatóan az Apple iPhone és a tavaly indított App Store sikerét igyekszik ellensúlyozni. A londoni lap szerint a Microsoft számíthat a fejlesztők támogatására, de az Apple meglehetősen nagy előnyt szerzett az iPhone-ra fejleszthető alkalmazások lehetőségével, és egyre több mobil szoftver platform jelenik meg, így a Microsoftnak igencsak meg kell küzdenie a piaci részesedésért.

A Google már elindította az App Store-hoz hasonló Android Marketplace-t, a BlackBerryt gyártó Research in Motion idén tavasszal tervezi a saját online piacterének indítását.

A redmondi vállalat nemrég közölte, hogy saját boltokat fog megnyitni, de arról nem számolt be, hogy mikor és hol...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek