Cikkek

Vékonykliensek az egyetemen

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-30 09:10:05

A Duna IS egyik legutóbbi projektje, a Széchenyi István Egyetemen átadott informatikai kabinet a hagyományostól eltérő kialakítást követ. (x)

A Duna IS 20 éve kínál informatikai szolgáltatásokat az IT-infrastruktúra tervezés, telepítés és üzemeltetés területén. Egyik legutóbbi projektjük a Széchenyi István Egyetemen átadott új informatikai kabinet. Nem a hagyományos kialakítást követték, amely szerint ha leteszünk húsz számítógépet, már kész is a tanterem. Erről beszélt Kálóczi Imre informatikai szakértő.

- A felhasznált technológiát, méghozzá egy vékonykliens-megoldást az egyetem szakembereivel közösen választottuk ki. A végpontokon a HP vékonykliensei, mögöttük a Microsoft Windows Terminal Server 2008 64 bites verziója. A tanteremben a készülékekben nincs mozgó alkatrész, energiafogyasztásuk minimális. Az ilyen tantermi gépek elég gyakori újratelepítést igényelnek, hiszen a felhasználó diákok igen különös dolgokra is képesek.

- A jelenlegi megoldásnál a gépen lényegében nincs semmi, amit el lehet állítani. A felhasználók a nekik kijelölt SAP-klienst és Office-alkalmazásokat érhetik el, azokat futtathatják. Az üzemeltetés egyszerűsége miatt különösen megéri a felhasználónak ezt a rendszert bevezetni - folytatta az informatikai szakértő, aki szerint a munkát az is segítette, hogy lényegében zöldmezős beruházásról volt szó.

- Új informatikai kabinetet hoztunk létre, nem a meglévő eszközöket kellett felhasználni...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek