Cikkek

Végleg lezárult a mobiltender

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-27 14:10:06

A Fővárosi Bíróság elutasította a Digi és a Dreamcom felülvizsgálati kérelmét. Jogszerű volt az NHH döntése, egyelőre semmiképpen sem lesz negyedik mobilszolgáltató.

A Fővárosi Bíróság döntése értelmében a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) a negyedik GSM/UMTS mobilszolgáltató piacralépését célzó pályázati eljárás megszüntetésekor a tényállást megfelelő módon és a szükséges mértékben feltárta, majd abból okszerű következtetések révén megalapozott és jogszerű döntést hozott. A Bíróság ennek megfelelően elutasította mind a DIGI Távközlési és Szolgáltató Kft., mind pedig a DreamCom Kft. felülvizsgálati kérelmét - áll az NHH pénteki közleményében.

Az NHH Hivatala által 2008-ban a mobiltelefon-piac versenyélénkítése, valamint a szélessávú internet-lefedettség növelése érdekében meghirdetett pályázatok részeként a negyedik mobilszolgáltató piacra lépését lehetővé tevő pályázati eljárását 2009. március 16-án végzéssel megszüntette. A hatóság a pályázati eljárás megszüntetését a 2008 harmadik harmadában kialakult hazai és nemzetközi gazdasági környezet miatt okafogyottnak minősítette, mivel úgy ítélte meg, hogy jelenleg a belépés sikertelenségének kockázata meghaladja azt a reális üzleti modellek alapján elfogadható szintet, ami a kockázatok szétterítése során mind a pályázó, mind a hatékony frekvenciagazdálkodásért felelős szervezet oldalán felvállalható.

A pályázaton négy cég indult, közülük három adott be fellebbezést az elsőfokú döntés ellen....

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek