Cikkek

Várakozáson felül teljesít az Oracle

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-19 13:10:04

A szoftvercég az elemzők jóslatait felülmúló negyedéves eredményekről számolt be, nettó nyeresége 28 százalékkal nőtt.

Az Oracle a 2009-es első üzleti negyedévében a cég teljes árbevétele 18 százalékkal 5,3 milliárd dollárra nőtt, a nettó negyedéves nyereség pedig 28 százalékkal 1,1 milliárd dollárra bővült az elmúlt év megfelelő időszakához képest. A szoftverértékesítési bevétel elérte a 4,2 milliárd dollárt, ezen belül az új szoftverlicencekből származó eredmény 14 százalékos emelkedéssel 1,2 milliárd dollárra ugrott. A szoftverlicenc-frissítések és terméktámogatás utáni bevételek 23 százalékkal 2,9 milliárd dollárra növekedtek. A szolgáltatásokból 1,2 milliárd dollár folyt be, ami 9 százalékosos emelkedést jelent.

Az üzemi nyereséghányad 170 bázisponttal 29 százalékra nőtt; az első negyedévi, egy részvényre jutó eredmény 32 százalékkal 29 dollárcentre emelkedett, és a netó nyereség ugyanilyen arányban növekedve elérte az 1,5 milliárd dollárt. A vállalat vezérigazgatója, Larry Ellison a Gartner legutóbbi kutatási beszámolójára hivatkozva kiemelte, hogy az adatbázisok piacán növekedett az Oracle piaci részesedése, és önmagában nagyobb, mint amennyit a következő négy szállító összesen fel tud mutatni.

Ellison szerint mégis a middleware szegmens a legérdekesebb, melyet az Oracle legdinamikusabban növekvő termékvonalának tart. "Úgy gondoljuk, hogy a második helyről sikerült előrelépnünk az első helyre, és ha még nem hagytuk el az IBM-et, akkor nemsokára el fogjuk hagyni" - fogalmazott az Oracle vezérigazgatója...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek