Cikkek

Van portál 600 millióért is

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-06-30 13:43:04

A hazai kormányszóvivői portál mesebeli költségei eltörpülnek egyes hasonló, romániai projektek mellett.

A kis- és középvállalkozások működésének támogatására szánt esimplu.ro 2,5 millió euróba került, és 2007 szeptemberében indult. A rendszer működtetéséhez tizenöt szervert, egy Oracle adatbáziskezelőt, öt laptopot, öt monitort, egy projektort és két nyomtatót szereztek be. A hardver beszerzése egy külön Phare-projekt keretében történt, melynek összege nettó 552 912 euró volt (áfa nélkül). A bukaresti kormányzat azonban a kis- és középvállalkozós honlapot nem romániai közpénzből finanszírozta, hanem az unió előcsatlakozási programja, a Phare fizette ki rá a két és félmilliót - írja a Transindex erdélyi hírportál.

A projekten 13 hónapig 46 szakember dolgozott, közülük 15 külföldi. A látogatottság azonban nem hozta a várt számokat, idén májusban mindössze 2458 egyedi látogatót regisztráltak, ami átlagosan 81 látogatót jelent naponta. Az adatokat figyelembe véve az illetések az oldal felfrissítése mellett döntöttek, ami újabb egymillió euróba kerül.

A közeljövőben a szájton a cégek társadalmi felelősségvállalásáról szóló rovatot fognak indítani, lesz vitafórum, a cégek miniszájtokat hozhatnak létre, lesz e-learning rész és egy teljesítménymérési (benchmarking) funkció, ahol a kis- és középvállalkozások összevethetik eredményeiket. Az átszervezés és márkanévváltás (rebranding) folyamatát egy jogilag nemkormányzati szervezet, a Posztprivatizációs Alapítvány (FPP) fogja irányítani. Az alapítványt az Európai Bizottság és Románia kormánya hozta létre - nyilatkozta Péter Barna, a szervezet ügyvezető igazgatója...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek