Cikkek

Van jövője a vezetékes telefóniának

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-06-18 14:10:05

Több drótnélküli vezetékes (DECT) készüléket jelentett be a Gigaset. A cég szerint a vezetékes telefóniának van jövője a mobil mellett.

Az Európában 50 százalékos piaci részesedéssel rendelkező német Gigaset a C590 (baloldali képünkön), illetve ennek üzenetrögzítős változatát, a C595 júliusi megjelenését jelentette be bécsi sajtótájékoztatóján. A két drótnélküli telefonkészülék színes kijelzővel rendelkezik és 150 bejegyzés tárolására alkalmas. A bejegyzéseket VIP-listákba lehet csoportosítani, amelyekhez külön csengőhang és szín társítható. A készülékek 30 bejövő hívás tárolására alkalmasak, a hívás időpontjával együtt. A további funkciók között található a bébiörző (helyiségfigyelés) és az ébresztőóra. A C595 üzenetrögzítője 45 perc üzenet tárolására képes, ezeket távolról is le lehet hallgatni.
gigaset_e490.jpgGigaset E490


/p>

Míg az előző modellt otthoni és irodai használatra tervezték, a Gigaset E490-et kültéri környezetre, ami azt jelenti, hogy a készülék rázkódás-, por- és vízáló. A külseje gumiborítású , a hívást a csengőhang mellett rezgés is jelzi. A mobilegységhez headset is csatlakoztatható, az akkumulátor 250 óra készenléti időt, illetve 12 óra beszélgetési időt biztosít. A bázishoz hat mobilegység csatlakoztatható. Csakúgy, mint a C590, az E490 is rendelkezik öko üzemmóddal, amivel csökkenthető a készülék sugárzása, illetve energia-felhasználása. Az E490 május óta kapható.

Eduard Schmidhofer, a Gigaset Communications Austria vezérigazgatója elmondta: a piaci eredmények azt mutatják, hogy a mobil és a vezetékes telefónia egyaránt megmarad...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek