Cikkek

Üzleti szikra az induló szoftvercégeknek

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-11-19 16:10:08

A Microsoft Magyarországon is beindítja BizSpark elnevezésű globális programját a frissen alapított, kicsi szoftverfejlesztő cégek támogatására.

- A Microsoft azt szeretné elérni, hogy a jövő sikeres internetes cégei, a következő Yahoo vagy Google teljes mértékben Microsoft-platformon működjenek - fogalmazta meg röviden a Microsoft BizSpark globális programjának legfontosabb célját Drajkó László, a Microsoft Magyarország ügyvezető igazgatója a kezdeményezés hazai indulását bejelentő budapesti tájékoztatón. A Microsoft BizSpark programjára minden olyan hazai szoftverfejlesztő cég jelentkezhet, amelyet kevesebb mint 3 éve alapítottak, éves árbevétele 200 millió forintnál kevesebb, és tulajdonosai kizárólag magánszemélyek. A hároméves időszakon belül csak abban az esetben szűnhet meg a BizSpark programban való részvételre való jogosultsága, amennyiben a vállalkozást felvásárolják; a programból való kilépéskor jelképes, 100 dolláros díjat kérnek.

A BizSpark segítségével a fejlesztő cégek gyorsan, egyszerűen, induló költségek nélkül juthatnak hozzá a Microsoft aktuális, teljes értékű fejlesztőeszközeihez, valamint kiszolgálótermékeinek licenceihez, a Microsoft ezen felül technikai és marketingtámogatást is nyújt. Az ingyen nyújtott szoftver és oktatás értéke a hároméves időszak alatt akár a 120-150 ezer eurót (34-42 millió forintot) is elérheti. Azok a szoftverfejlesztők, amelyek hosztolt megoldások előállítására szeretnék felhasználni a Microsoft termékeit, azt is vállalniuk kell, hogy egy, az interneten szolgáltatott szoftvert ("software as a service") kínálnak a hároméves időszak végére.

Hálózati partnerek
A BizSpark a hálózati partnerek (Network Partners) szaktudására és erőforrásaira épül, a feltételeknek megfelelő szoftverfejlesztő vállalkozások náluk jelentkezhetnek a programban való részvételre. Ezek a tipikusan vállalkozói közegben már sikeresen működő cégek és szakemberek útmutatást nyújtanak és biztosítják a szükséges erőforrásokat az induló vállalkozások üzleti sikere érdekében. A hálózati partnerek Magyarországon a Junior Achievement Magyarország, a Magyar Spin-off és Start-up Egyesület, az Innostart, Dobó Mátyás (Doransky, Blogter), Katona Ádám (Lilly Média), az Enterprise Europe Network és a Kitchen Budapest. A hálózati partnerek leginkább a kifejlesztett termékek piacra jutásában nyújthatnak segítséget a vállalkozások számára - hangsúlyozta Drajkó László.

Dobó Mátyás, a program egyik hazai hálózati partnere a Computerworld kérdésére elmondta: a hazai strat-up konferenciákon való érdeklődés alapján akár több száz hazai induló vállalkozás is beléphet majd a programba. Velvárt András, a BizSpark kedvezményeit az első hazai vállalkozások között igénybe vevő Response Kft. ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott, hogy a vállalkozásuk számára elsősorban a program révén elérhető üzleti tudás jelenthet igazán nagy segítséget.

Részletek a BizSpark programról
A BizSpark részeként a Microsoft hároméves Microsoft Developer Network (MSDN) Professional előfizetést bocsát az induló vállalkozások rendelkezésére, amelyek így számos olyan fejlesztő eszközt tölthetnek le, amelyek elengedhetetlenek a Microsoft platformra készített alkalmazások fejlesztéséhez, teszteléséhez és fenntartásához. A letölthető alkalmazások között megtalálható a Microsoft Visual Studio fejlesztői környezet és több más teljes verziós üzleti alkalmazás is. A BizSpark az MSDN hálózaton keresztül szakértői támogatási szolgáltatásokat és információs erőforrásokat is biztosít a vállalkozások részére.

A Microsoft a BizSpark keretében biztosítja továbbá az alkalmazáshosztolási és -felügyeleti kiszolgálóinak teljes licencét, így többek között a Windows Server, Microsoft SQL Server, Microsoft Office SharePoint Portal Server, BizTalk Server és Systems Center megoldásokat...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek