Cikkek

Üzleti karrierre készül a Flash

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-11-20 15:10:04

Üzleti felhasználásra szánja Flash platformját az Adobe, hogy látványosabbá tegye a vállalati alkalmazások unalmas felületét.

Az Adobe Systems elsődleges célcsoportja mind a mai napig a különféle kiadók és a médiapiac, ám a Flash platformot már több vállalati alkalmazásban is használják, ha a nehézkes felhasználói felületek javításáról van szó. A héten rendezett San Franciscó-i Adobe Max konferencián a szoftvercég bejelentette, hogy kiszélesíti az SAP-val és más, üzleti alkalmazásokat szállító partnereivel folytatott együttműködését. Így a Flex és a Flash Player révén a szürke dobozokon túl a felhasználói élmény is szempont lehet majd a különböző adatok megjelenítésekor.

Az SAP hamarosan több olyan Flash komponenst tesz elérhetővé, amelyeket a fejlesztők a Web Dynpro keretein belül is használhatnak (utóbbi fejlesztőeszköz az SAP felhasználói felületéhez). A cél, hogy az adatok intuitívabb módon jelenjenek meg, mint HTML-ben vagy Javascripttel. A Flex Builder - Web Dynpro átjárhatóságnak viszont ára van: a fejlesztőknek meg kell vásárolniuk a Flex Builder csomagot, amelynek Professional változata 699 dollárba kerül. A komponensek előnézetét még a héten elérhetővé teszik az SAP Developer Networkön; Sanjay Katyal, az SAP alelnöke szerint a végleges termékkel legkorábban februárban találkozhatunk majd.

A konferencián más cégek is támogatták az Adobe elképzelését, így például a salesforce.com arra biztatta a fejlesztőket, hogy használják a Flex és a Flash eszközöket a force.com platformra készített alkalmazásokhoz. A UniversalMind a Flex segítségével fejlesztette ki a SpatialKey jelentés- és elemzétskészítő eszközt...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek