Cikkek

Üzlet és technológia a válság idején

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-05-19 11:10:09

Május 21-én rendezik meg az V. Vállalati Nyílt Forráskódú Konferenciát, ahol az is kiderül, milyen megoldások bevezetésével csökkenthetők az IT költségek.

Az eseményt az ULX Nyílt Forráskódú Tanácsadó és Disztribúciós Kft. és a Red Hat támogatásával rendezik meg immár ötödik alkalommal. Az V. Vállalati Nyílt Forráskódú Konferenciát a szervezők azoknak a különböző iparágakat képviselő informatikai vezetőknek ajánlják, akik gondolkoznak rajta, hogy leváltanák a drága tulajdonosi szoftvereket, és kipróbálnák a nyílt forráskódú megoldásokat, de nem tudják merre induljanak.

A nyílt forráskód növekvő fontosságát az is jelzi, hogy a múlt hónapban a Miniszterelnöki Hivatal Elektronikuskormányzat-központja (MEH EKK) bejelentette: megnyitotta a hazai költségvetési intézmények, valamint a köz- és felsőoktatás számára az évente beszerzett Microsoft termékek - azaz a zárt forráskódú szoftverek - mellett a nyílt forráskódú szoftverek beszerzésének lehetőségét is. A központosított közbeszerzési tendert április 16-án jelentették be.

Költségcsökkentő, mégis rugalmas megoldások világszerte
Valószínűleg kevesen tudják, hogy a New York-i tőzsde, az Amazon.com vagy a DreamWorks stúdió mellett Európa és a világ több közigazgatási intézménye - például az olasz igazságügyi és a francia oktatási minisztérium vagy a bécsi önkormányzat - szerverei mind Linux operációs rendszereken futnak, és egyéb nyílt forráskódú megoldások is már több éve segítik IT infrastruktúrájukat. Amellett, hogy ezzel elkerülték a gyártói zsákutcát, választásuk jelentős költségcsökkentést és rugalmasságot eredményezett.

A nyílt forráskód tradicionálisan a pénzügyi szektorban hódított először, de más szektorokban - mint a távközés és az energia - is egyre nagyobb teret szerez...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek