Cikkek

Újabb Windows 7 prebéta október végére?

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-25 12:10:04

A Microsoft megerősítette, hogy októberben új Windows 7 prebéta-verziót ad át a Professional Developers Conference látogatóinak.

A pontos részletek - mint például verziószám - még nem ismeretesek, de a Professional Developers Conference (PDC) blogján a cég azt ígéri, hogy a konferencia látogatói egy prebéta változatot kapnak majd a készülő operációs rendszerből. Azt gyanítjuk, hogy ez nem ugyanaz, mint az az "M3" (build 6780), ami pár hete szivárgott ki; a Microsoft mostanában bővítette a PDC programját olyan előadásokkal, amelyek a felhasználói felület korábban nem ismert elemeit tárgyalják. Az egyik például a "Windows 7 Desktop Taskbar" címet viseli, egy másikat "új shell felhasználói felület alkalmzási és programozási interfészeknek (API)" hívnak.

Nem csoda, hogy a Microsoft vigyáz a Windows 7 új felhasználói felületére. Igyekszik elkerülni, hogy idő előtt napvilágot lásson, hiszen pont ez az, ami nyilvánvalóan jól megkülönbözteti egymástól az operációs rendszer változatokat.

windiows7screenshot.jpgA Windows 7 egy korai prebéta változatának kezelőfelületéről készült kép. Ennyiből akár még Vista is lehetne

Nem akarjuk felfújni a kérdést, de az mindenképpen érdekes, hogy fog kinézni a Windows Live Wave 3 szolgáltatásokhoz képest a Windows 7 felülete. Az előbbi a bétatesztelőktől elég negatív visszajelzéseket kapott a felhasználói interfész kapcsán, és ezek a vélemények a fejlesztés jelenlegi stádiumában nagyon nagy hatással lehetnek arra, ahogy a végleges termék majd kinéz...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek