Cikkek

Újabb rendszerintegrátort vásárol a Magyar Telekom

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-02-09 17:10:03

A Magyar Telekom megállapodást írt alá a KFKI Direkt Kft. megvásárlásáról. A lépéssel még dominánsabbá válhat a cég a hazai IT szolgáltatási piacon.

A Magyar Telekom február 9-én adásvételi megállapodást írt alá a KFKI Direkt Kft. 100 százalékos megvásárlásáról. A vételár 300 millió forint, valamint további legfeljebb 100 millió forint kerülhet kifizetésre a 2009. évi pénzügyi eredmények függvényében - közölte hétfőn a Magyar Telekom. A KFKI Direkt speciális szaktudással rendelkező rendszerintegrátor és infrastruktúratámogató vállalkozás. A cég árbevétele, előzetes adatok alapján, 2008-ban megközelítette az 1,5 milliárd forintot, kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye (EBITDA) meghaladta a 200 millió forintot.

Versenyhivatali jóváhagyásra várnak
A KFKI Direkt 1995-ben vált ki a KFKI-ból, a KFKI csoport többi tagját a Magyar Telekom 2006-ban vásárolta fel. A Magyar Telekom az akvizícióval tovább kívánja erősíteni szerepét az IT szolgáltatások területén. A tranzakció lezárásához, amelyre a tervek szerint 2009 második negyedévében kerülhet sor, a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyása is szükséges.

Amennyiben a GVH jóváhagyja a tranzakciót, tovább növekedhet a Magyar Telekom dominanciája a hazai IT szolgáltatási piacon. Az elmúlt mintegy 2 évben gyökeresen átalakult a hazai IT szolgáltatási piac, ami hosszú esztendőkre meghatározza a szereplők mozgásterét. A KFKI-csoport felvásárlásával és a T-Systems beolvasztásával a Magyar Telekom vált a hazai IT-szolgáltatási piac domináns szereplőjévé; ráadásul nem csak a legnagyobb, de az egyetlen olyan szereplő, amely kombinált távközlési és informatikai szolgáltatások nyújtására is képes, kizárólag házon belüli képességeire támaszkodva.

Kis esély van egy új versenytárs megjelenésére
Komáromi Zoltán, az IDC Hungary piackutató cég ügyvezetője korábban a Computerworldnek úgy nyilatkozott: a koncentrálódás következtében a rendszerintegrátoroknak az alkalmazás megoldások irányába kell elmozdulniuk...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek