Cikkek

Újabb 160 embert küld el a Foxconn

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-01-22 13:10:03

December eleje óta félezer munkásnak mondott fel a tajvani alkatrészgyártó hazai üzeme. Komáromban teljesen megszüntetik az elektronikai alkatrészek gyártását.

A december elején elbocsátott 334, zömmel betanított munkás elküldése sem segített a gazdasági válság túlélésében a komáromi székhelyű Foxconn Kft.-nek, amely kedden további 160 debreceni dolgozójának mondott fel, mivel már december közepétől szünetel a termelés a cívis városi gyárában - írta szerdán a Hajdú-bihari Napló. A lap szerint szerdától az egykori Magyar Gördülőcsapágy Művekben bérelt épületben csak a mintegy két hónapig tartó gyárfelszámolásban résztevő dolgozók tartózkodnak. A vezetők az elmaradó megrendelésekkel indokolják a félezer fős elbocsátást eredményező döntésüket.

A tajvani Foxconn még november végén jelentette be, hogy Komáromban összesen közel ezer, Debrecenben 500 főt küld el gyáraiból. Az elbocsátások a saját állományban foglalkoztatott létszám több mint felét érintik. A gazdasági körülmények és a megrendelés-állomány változásától függően Komáromban mintegy ezer, Debrecenben közel 150 fő továbbfoglalkoztatását tervezik. A vállalat Komáromban teljesen megszünteti az elektronikai alkatrészek gyártását, ezekeket Debrecenben gyártják tovább, azonban az üzleti előrejelzések szerint a debreceni létszámot is csökkenteni kell...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek