Cikkek

Új vezető a Microsoft Windows üzletágánál

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-07-09 16:10:07

Néhány hónappal a Windows 7 operációs rendszer hivatalos megjelenése előtt Steven Sinofskyt nevezték ki a Microsoft Windows üzletágának élére.

Steven Sinofsky (képünkön) húsz éve dolgozik a Microsoftnál, mostani kinevezését megelőzően a Windows fejlesztőcsoportjának első alelnökeként dolgozott, előtte pedig a Microsoft Office termékeit felügyelte. A nevéhez köthető a Windows 7 fejlesztési folyamatának felgyorsítása a sokáig halogatott és a várakozásoktól elmaradó teljesítményt nyújtott Vista megjelenését követően. A korábbi híradások szerint a Windows 7 kereskedelmi megjelenése októberberre várható. Ezzel egy időben Tami Reller, a Windows divízió pénzügyi igazgatója veszi át Sinofksy marketing feladatait, miközben a pénzügyi vezetést is tovább viszi.

Új vetélytárs a porondon?
Az IDG News kommentárja szerint Sinofsky - aki a Microsoft öt elnöki pozíciójának egyikét tölti majd be - olyan időszakban veszi át a posztot, amikor nem csak a Windows 7 bemutatkozása várható, de egy komoly fenyegetést jelentő versenytárs is felbukkanhat a Google személyében.

A Google szerdán jelentette be, hogy egy új, nyílt forráskódú operációs rendszert fejleszt PC-kre és netbookokra, amely szorosan kötődik majd a keresőóriás Chrome böngészőjéhez...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek