Cikkek

Új Mac mini a láthatáron?

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-02-20 14:10:04

Olyan kép bukkant fel a Macintosh fórumokon, amely állítólag az új Mac mini verziót ábrázolja. Hamis, vagy valódi?

Az Apple apró, szeretni való és a többi Macintoshoz képest olcsó minijét utoljára 2007 augusztusában frissítették, amikor a legkisebb Mac egy Intel Core 2 Duo processzort, nagyobb kapacitású merevlemezt és több memóriát kapott. Már a 2007-es frissítés előtt az a pletyka járta róla, hogy a gyártó nem folytatja a sorozatot. Az idei felemás Macworld Expo előtt viszont szárnyra kapott egy másik híresztelés, mely szerint az Apple új minit mutat be - mint láthattuk, ez akkor nem következett be.

Mi látszik kívülről és mi lehet bent?
A napokban az AppleInsider és MacRumors fórumokon is felbukkant egy kép, ami egy Mac mini hátulját ábrázolja. Látszik, hogy a jelenleg kapható minik gigabites Ethernet, FireWire 400, az arany középutat jelentő DVI monitorkimenet és négy USB 2.0 kimenete helyett ezen a gépen FireWire 800, Mini DVI, az egyelőre kevesek támogatta Mini Display Port, öt USB kapu és Ethernet csatlakozó kap helyet.

A kép természetesen lehet hamisítvány is. A MacRumors az "eredeti kiszivárogtatóra" hivatkozva specifikációkat is közöl. Eszerint 2 gigahertzes Intel Core 2 Duo processzor dolgozik a gépben, 2 gigabájtnyi 1066 megahertzes DDR III memóriája van, és "mindent író" DVD meghajtója (Super Drive) SATA felületű...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek