Cikkek

Új kormányosok az Alcatel-Lucent élén

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-02 12:10:03

A távozó elnök és a vezérigazgató helyére az EADS és a BT volt vezetőit igazolta le a küszködő távközlési vállalat.

Az Alcatel-Lucent vezérigazgatója és elnöke július végén jelentette be távozását: akkor annyi derült ki, hogy Patricia Russo utódjának kinevezéséig, de legkésőbb az év végéig marad a vállalatnál, Serge Tchuruk pedig október elsején hagyja el a céget. A Wall Street Journal tegnap számolt be róla, hogy az Alcatel-Lucent megtalálta a megfelelő jelölteket, ma pedig megérkezett a hivatalos bejelentés is Philippe Camus és Ben Verwaayen kinevezéséről.

Camus korábban az European Aeronautic Defense and Space Company (EADS) élén állt, jelenleg a Lagardère médiacsoport és az Evercore Partners tanácsadó vállalat vezetőségében dolgozik; az előzetes terveknek megfelelően október elsején veszi át Tchuruk helyét. Verwaayen június elején távozott a BT vezérigazgatói székéből, új pozícióját pedig már a bejelentéssel együtt elfoglalja.

Az Alcatel és a Lucent két évvel ezelőtti összeolvadásával járó problémák máig sem szűntek meg, amiben a hírek szerint nagy szerepe van az eltérő vállalati kultúrának, és nem utolsósorban a Russo és Tchuruk közti feszültségnek...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek