Cikkek

Új AMD processzorok

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-08-15 11:07:38

Az AMD új Athlon X2, illetve Phenom X3 és X4 processzorokat jelentett be üzleti platformjához. A cég végre szélesíti az üzleti felhasználóknak szánt asztaligép-platform portfolióját.

Az Advanced Micro Devices piacra dobott egy sorozat új processzort a még áprilisban bemutatott, korábban Perseus kódnéven ismert üzleti platformjához. A tápláléklánc csúcsán a négymagos, 2,4 gigahertzes Phenom X4 9750B található, mögötte a hárommagos Phenom X3 8750B áll, 2,4 gigahertzes órajelen. Ezeket a 2,9 gigahertzes, kétmagos Athlon X2 5600B és a 2,5 gigahertzes Athlon X2 4850B követi. A Phenomok TDP-je 95 watt, míg az Athlonoké rendre 65 és 45 watt.

Míg az AMD a Puma nevű noteszgép- platformra koncentrál, addig az üzleti kliensek piacán is keresi a növekedés lehetőségét, ahol évek óta az Intel uralkodik. Az IDC friss jelentése szerint az Intel részesedése a teljes asztaligép-piacon 73 százalékos, míg az AMD 26 százalékot tudhat magáénak. Bár az üzleti felhasználók vásárlási szokásai is egyre inkább a noteszgépek és egyéb mobileszközök - például az iPhone - felé tolódnak, az üzleti desktopok fontos és profitábilis részét képezik a PC-piacnak. Ezért tartja az AMD fontosnak, hogy ezen a fronton is teljes körű kínálattal rendelkezzen.

Az áprilisban napvilágot látott AMD üzleti platform olyan paraméterekkel bír, amelyek fontosak az üzleti felhasználóknak. Például az egységes géppark kiépítésének lényeges része, hogy az AMD garantálja: üzleti célú - a nevükben a számuk után"B" jelölést viselő - processzorait a piacra dobásukat követően 24 hónapig bizonyosan forgalmazza majd, míg lapkakészletei 18 hónapig lesznek garantáltan elérhetőek. Az AMD abban is biztos, hogy hárommagos processzorai - amit a cég ellendrukkerei csak a hibás négymagosainak újrahasznosításának tartanak - teljesítményelőnyt biztosítanak a kétmagosokkal szemben, ugyanakkor olcsóbbak, mint a csúcskategóriát képviselő négymagosok...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek