Cikkek

A nagyok nyári eredményei 2.

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-09-12 13:10:08

A nagy komponensgyártókról szóló összeállításunk után ma újabb vezető iparági cégekkel szélesítjük a piaci körképet.

Mivel az alaplap-megrendelések még nem indultak be, illetve a noteszgépek sem fogytak olyan jól, mint ahogy arra a cég számított, a Micro-Star International (MSI) 7,93 milliárd tajvani dollár nem konszolidált bevételt (247,06 millió amerikai dollár) könyvelhetett el augusztusban. Ez 5,7 százalékkal alacsonyabb, mint egy hónappal előtte, és 9,43 százalékkal kevesebb, mint egy évvel ezelőtt. A teljes nem konszolidált bevételük ebben az évben elérte 62,85 milliárd NT$-t, ami 12,72 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában.

Az Elitegroup Computer System (ECS) 6,78 milliárd NT$ konszolidált bevételt jelentett augusztusra, ami ugyan 3,53 százalékkal több, mint az előző hónapban, de 13,89 százalékkal kevesebb, mint egy éve. A cég konszolidált bevétele az év első nyolc hónapjára 58,59 milliárd tajvani dollárt tett ki, ami csekély 1,59 százalékos növekedést jelent az előző évhez képest. Az ECS augusztusban 1,79 millió alaplapot szállított.

komponensgyartok07-08_k.jpgNem konszolidált adatok! (A táblázatat nagyítható)

A Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) 143,57 milliárd tajvani dolláros (4,49 milliárd amerikai dolláros) bevételt jelentett augusztusra, ami 10,2 százalékkal több mint egy hónappal előtte, illetve 43,1 százalékkal magasabb mint egy éve. A növekedés annak tudható be, hogy egyre több PC-rendszert és több szórakoztató elektronikai terméket - beleértve az iPhone-t, a PlayStation 3 játékkonzolt és az LCD televíziókat - szállít a cég megrendelőinek. A cég első nyolc hónapja igazán jól alakult: 889,24 milliárd tajvani dolláros bevételük 25,7 százalékkal magasabb, mint az egy évvel azelőtti.

Az egyik legnagyobb noteszgép-beszállító, a Quanta viszont a netbookokat okolja azért, hogy augusztusi bevételei elmaradtak a tavalyiaktól. Bár 3,1 millió darab noteszgépet szállítottak le a hónapban, ami 200 000 darabbal több, mint tavaly augusztusban, a bevételeik meredeken, 18,5 százaléknyit zuhantak az előző év augusztusához képest. Bár szeptemberre még több noteszgép legyártásával számolnak, köszönhetően az Acer Aspire One, illetve a Sony és a Lenovo megrendeléseinek - akiknek szintén beszállítója a cég -, a bevételeket tekintve meglehetősen visszafogott eredményekre számítanak.

A memóriamodul-gyártó Transcend összesen 6,76 millió DRAM modult és NAND flash alapú terméket szállított le augusztusban. A cég arra számít, hogy pozitív harmadik negyedévet zár majd. A Transcend az Európai nyári szabadságolássokkal magyarázza, hogy az augusztusi bevételei 10,21 százalékkal csökkentek az előző hónaphoz képest. Legyártott termékeik megoszlása is érdekes képet mutat: Augusztusban 5,03 millió NAND flash memóriakártyát és 1,43 millió DRAM modult, és 390 000 darab digitális fotókeretet, hordozható médialejátszót és külső merevlemezegységet készítettek. Ez a legutóbbi üzletág teljesített a legjobban mind közül, a maga 100 000 darabos részével a nagy tortából, ami 48 százalékkal több mint egy hónappal előtte. A DRAM modulok az augusztusi bevételek 40,08 százalékát, míg a NAND flash termékek a 48,28 százalékát hozták a cégnél, míg az összes többi termék forgalma a bevételek 11,65 százalékát fialta...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek