Cikkek

Tőkecsökkentés a VIA-nál

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2009-04-27 16:10:08

Sajnos továbbra is rossz hírek érkeznek a VIA háza tájáról. Az egykoron alaplapi chipseteiről híres tajvani cég tőkecsökkentésre készül.

Régen volt az, amikor ha valaki AMD Athlon processzoros gépet birtokolt, akkor az automatikusan azt jelentette, hogy annak alaplapján VIA lapkakészlet dolgozott. A cég kiszorult a chipsetek piacáról és ezután sehogy sem sikerült magára találnia, holott a netbookok és az Intel Atom processzor sikere kapcsán reménykedtünk abban, hogy a VIA Nano processzor lesz a cég csodafegyvere - melyről a hazai sajtóban egyedüliként összehasonlító tesztet is közöltünk. A VIA Technologies most bejelentette, hogy tőkéjének 60 százalékos csökkentését tervezi. Az 5,17 milliárd tajvani dollárra (153,4 millió amerikai dollár) való redukálást már az igazgatótanács jóvá hagyta, most csak a részvényeseknek kell engedélyezniük azt a következő részvényesi találkozón június tizenkilencedikén.

A lépéstől azt várják, hogy a részvények árfolyama a jelenlegi 4,5 tajvani dollárról 11,365 tajvani dollárra emelkedik majd...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek