Cikkek

Tarolnak a BlackBerryk

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-12-29 11:10:05

A BlackBerry gyártója optimistán néz a jövőbe, a Palmnál tőkeemelést hajtottak végre, hogy javítsák a cég piaci pozícióit.

Sok céghez hasonlóan korábban a Research in Motion (RIM) is csökkentette előrejelzését a következő pénzügyi negyedévre vonatkozó eredményeire. Az adatok ennek megfelelőek voltak, a november 29-én véget ért negyedévi bevétel 2,78 milliárd dollár volt, 66 százalékkal több, mint egy évvel korábban. Ez valamivel kevesebb volt, mint az elemzők által jósolt 2,82 milliárd. A RIM nyeresége 396,3 millió dollár volt az elmúlt negyedévben.

A következő negyedév eredményeit várhatóan erősen befolyásolják majd az új készülék, a Storm (képünkön) eladásai, amelyet november 21-én dobtak piacra. Ezt jelzi, hogy pillanatnyilag a gyártó nem győzi teljesíteni a megrendeléseket, de a vezetők tájékoztatása szerint ez a probléma megoldódik a következő hetekben. Szintén sikeresek a már korábban megjelentetett Bold és a Curve 8900. A jelenlegi negyedévre 3,3-3,5 milliárd dolláros árbevételre számít a RIM.

A konkurens cégek nem ennyire derűlátóak. A Palm a legutóbbi pénzügyi negyedévben 191,6 millió dolláros árbevételt ért el, szemben az egy évvel korábbi 349,6 millióval. Okostelefonokból 599 ezer darabot adtak el, ami 13 százalékkal kevesebb a tavalyi év azonos időszakához képest...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek