Cikkek

Támad a japán böngésző

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-07-23 11:36:44

Ha akarom, Internet Explorer, ha akarom, Firefox. Lehet, hogy a Microsoft és a Mozilla új riválissal lesz kénytelen versenyezni.

A Sleipnir névre keresztelt böngésző Japánban már ma is elég széles felhasználóbázissal rendelkezik: a fejlesztő cég által közölt adatok szerint a japán felhasználók kilenc százaléka használja. A böngészőt a Fenrir nevű, osakai székhelyű cég 2005 óta fejleszti, és nemrég angol nyelven is elérhetővé tette, mivel a Fenrir vezetése úgy döntött, most érkezett el a nemzetközi piac meghódításának ideje.

A csöppet sem szerény tervek szerint az elkövetkező néhány év során a Sleipnir jelenlegi, körülbelül százezres tábora tizenhét milliósra növekszik. Ha utánaszámolunk, ez a jelenlegi piac körülbelül öt százalékát tenné ki. Első lépésben az angol nyelvű felhasználók elcsábítása a cél, ám a fejlesztők már dolgoznak más, gyakori nyelvek támogatásán is, mint például a francia és a spanyol.

0722sleipnir.jpg

A germán mitológiából származó, Odin nyolclábú lováról elnevezett Sleipnir böngésző alapvetően a képzettebb felhasználók számára készült, legalábbis a fejlesztő cég állítása szerint. Egyik legnagyobb erénye a felhasználóbarát testreszabhatóság. A Sleipnir alapvetően két layerrel rendelkezik, amelyek között egy sima gombnyomással válthatunk. A Trident nevű réteg a Microsoft által fejlesztett Internet Explorerben található, míg a Gecko a Firefox kinézetéért felelős - nos, az új böngészőben mindkettő megtalálható...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek