Cikkek

Szülői felügyeleti funkció autókba

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-10-08 10:10:03

A televíziókkal és VHS magnókkal kezdődött, az internet hódításával szélesebb körben is elterjedt - most az autókban folytatódik.

Azt már megszokhattuk, hogy az internetes böngészőkben, korábban pedig a televíziókban, videomagnókban széles körben alkalmazzák a szülői felügyelet funkciót. Ennek célja nem csak a kényes tartalmak kiszűrése, de "inkább tanuljon az a büdös kölyök". Mi több, olyan otthoni internetes átjárót is láttunk már, ahol időzíteni lehetett, hogy mikor engedje ki a hálózaton lévő egyes gépeket az internetre - gyaníthatóan az előbb már említett okból. A Ford a régi ötletet most a személyautókba viszi át.

Már az alsó-középkategóriás autókban sem megy csodaszámba, hogy a járműhöz kapott különböző kulcsok tárolnak a vezetőre jellemző beállításokat. Mondjuk azt, hogy elindulás után, bizonyos sebességet elérve lezárja-e a rendszer automatikusan a központi zárat. Ezt a képességet használja fel a Ford MyKey rendszere is, mely a 2009-es modellévben debütál majd a cég tengerentúli Focus modelljeiben, és azt tervezik, hogy alapáras extra lesz a Ford Motor Company teljes - Ford, Lincoln, Mercury - személyautó-palettájában...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek