Cikkek

Szemtől szemben az adatmentésről 2.

kategória: Hírek — forrás: Computerworld — dátum: 2008-07-23 11:36:43

Beszélgetésünk második részének témája: technikai, üzletpolitikai, vagy szabályozási kérdés az adatmentés?

Első vitaműsorunkban az adatmentés, archiválás témakörét vettük górcső alá szakértőinkkel: Csercsik Ferenc (HP Magyarország), Jelinkó Patrik (EMC), Pulai András (Symantec Hungary) és Szekeres Gábor (Kürt). Az adatmentés minőségét sokan csak a technikai paraméterek figyelembevételével mérik. Úgy gondolják, drágább eszközzel jobb, olcsóbbal kevésbé minőségi mentést lehet végezni. Vajon tényleg ezen múlik?

A különféle rendszerek mindegyikére létezik optimális mentési megoldás, és azt meg is lehet találni. A piacon léteznek erre szakosodott cégek, és ők meg tudják mondani, hogy egy adott méretre, szoftver környezetre mit ajánlanak - válaszolta Szekeres Gábor.

Pulai András szerint egy méregdrága, nagy luxusjárgánnyal is be lehet hajtani az árokba, miküzben egy kis olcsó autóval is haza lehet jutni biztonságosan - minden csak vezetési technika és odafigyelés kérdése. A szakemberek abban egyetértettek, hogy a felhasználás mikéntje legalább annyira számít, mint maga a választott termék és annak funkcionalitása...

A cikk folytatásához kattints ide!

Korábbi hírek